omarm blije meisjes

Geschreven door Marco van den Berg

EEN T-SHIRT VOELT AAN ALS EEN WARME KNUFFEL

 

Net als veel andere ondernemers mag Jeannette Tromp (48) haar winkel Blije Meisjes voorlopig niet openen. Ja, da’s een bittere pil. En extra vervelend omdat ze geen overheidssteun krijgt. Ze laat de moed niet zakken. Vanuit haar boetiek aan de Hondegatstraat 17 wil ze juist met een speciale T-shirt campagne voor meer liefde en licht zorgen. Hopelijk levert dat ook inkomsten op, want die kan ze in deze barre tijden goed gebruiken.

Gelukkig heeft Blije Meisjes fans genoeg. Die komen zelfs van ver buiten Harderwijk naar de winkel in de binnenstad. Het is een bijzonder concept. Ze biedt hippe tweedehands kleding en originele accessoires (van oma’s beschuitbus tot retro-handtasjes). Maar serveert ook koffie en zelfgemaakte chocola. Het is een sociale onderneming waar ze hulp krijgt van vrijwilligers. Het speciale zit vooral in Jeannette zelf. Ze wil haar geluk delen en dat is echt. Dat voel je. Ze noemt dat: liefde voor jezelf, liefde voor elkaar en liefde voor de aarde.

Jeannette wil mensen verbinden, gelooft heilig in hergebruik en moedigt anderen aan om authentiek te zijn. Vanuit dat optimisme borrelen ook creatieve en nieuwe ideeën op, vertelt ze. “Februari valt in een koude, pittige periode maar is ook de maand van de liefde. Daarom kwam ik op het idee van een campagne: Omarm Blije Meisjes.”

 

Textieldrukkerij

Ondanks steun van de huurbaas lopen de kosten door. Jeannette ging op zoek naar nieuwe inkomsten en stuitte op een leuk initiatief van Textieldrukkerij Amsterdam. “Zij helpen ondernemers door een T-shirt met eigen ontwerp te laten drukken. Via hun social media-kanalen en webshop is dat shirt te koop. Als ondernemer krijg je 60 procent van de omzet als donatie.”

Samen met Barbara van Jellylab uit Harderwijk heeft Blije Meisjes het ‘Klaar om te knuffelen-T-shirt’ ontworpen. Jeannette vertelt: “Nederland wil weer omarmd worden, maar helaas kan dat nog niet. Door dit shirt te kopen, laat je weten dat je er weer klaar voor bent. Klaar om te knuffelen.”
Haar ogen stralen: “Door het shirt te dragen geef je een denkbeeldige knuffel aan iedereen die daarvoor open staat en zéker aan Blije Meisjes.”