Sinds Oktober vorig 2023 zijn wij koperen sieraden gaan verkopen die gemaakt worden door mijn “cowboy” Thierry. Wat begon als wat sieraden maken voor hemzelf en voor mij werden er snel al meer sieraden gemaakt en werd er besloten om ze ook bij Blije Meisjes & Cowboys te gaan verkopen.

Naast de mooie glimmende goud/rode kleur of het groene patina, heeft koper ook veel gezondheidsvoordelen. Dit was al bekent bij de Egyptenaren, oude Grieken en Azteken bekend.

Ons lichaam heeft koper nodig voor het goed functioneren van onze zenuwen en om te helpen bij de opname van ijzer en om onze energie te boosten. Koper is een van 102 mineralen die ons lichaam in zich heeft.

Koperen sieraden kunnen hierbij helpen omdat ons lichaam dan koper opneemt in kleinere hoeveelheden.  

Verlicht ontstekingen: Koper kan helpen bij het verminderen van klachten van gewrichts-, spierpijn, zo ook bij artritus en reuma

Verbetert circulatie: Koper kan helpen om je bloed circulatie te verbeteren, het verhoogt het zuurstof in je bloed. Koper kan ook helpen uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, omdat het het collageen en de elastine in het lichaam helpt verbeteren, waardoor vezels met elkaar worden verbonden.

Versterkt het immuunsysteem: koper kan uw immuunsysteem ook een enorme boost geven. Dit magische metaal zit boordevol antioxidanten, van nature antibacterieel en antimicrobieel, en kan het lichaam helpen effectief om te gaan met bacteriën en gifstoffen, wat betekent dat u gezond en wel blijft.

Vermindert tekenen van anti-veroudering: het vermogen van koper om collageen en elastine te stimuleren betekent ook dat het voortijdige tekenen van veroudering kan helpen voorkomen. De ontstekingsremmende eigenschappen in combinatie met antioxiderende eigenschappen en collageenproductie leiden allemaal tot een huid die zachter, voller en egaler is in de teint, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd.

Bevordert de opname van mineralen: een ander mooi voordeel van koper is dat het lichaam helpt de broodnodige mineralen te absorberen. Micromineralen zoals ijzer en zink zijn te vinden in koper, en het dragen van koperen sieraden tegen de huid betekent dat wanneer het koper en je zweet zich vermengen, het deze mineralen in je bloedbaan kan stimuleren. Dit is geweldig voor mensen met een kopertekort, ijzertekort of zinktekort.

Spiritueel:

  • Koper kan negatieve energy/straling (b.v. EMF straling) tegenhouden
  • Koper werkt aardend
  • Koper kan emoties helpen balanceren

Waar kan je Uhr Copper vinden?

In de winkel ( in de even weken, is Thierry bijna elke vrijdag en zaterdag ook in de winkel en kan hij sieraden op maat maken)

de webshop

of op insta @uhr.copper